Verdens bedste cheesecake!

18 May

Du må love mig at prøve at lave denne kage. Nøj, hvor er den lækker!

Inspiration til opskriften er hentet hos My New Roots, som jeg har fundet igennem MadEVAlutionen (der virkelig er et besøg værd!)

Start aftenen før ved at sætte 2 1/2 dl cashewnødder i blød i vand. Hvis du vil have kagen helt mælkefri, brug da lige knap 4 dl i stedet.

Til kagens bund skal du bruge:
10 store, bløde, udstenede dadler
1 1/4 dl hakkede mandler

De to ingredienser blendes sammen til en sammenhængende pasta, men mandlerne må meget gerne have bid, de skal altså ikke males til mel. Bunden fordeles med fingere i en lille springform eller en tærteform beklædt med plastfilm. Det er lidt klistret, så det kan hjælpe af dyppe fingerspidserne i lidt vand, så klister det ikke så meget.

20120518-155123.jpg

Til fyldet skal du bruge:
De udblødte cashewnødder
100 g philadelphia neutral (udelad hvis du vil have en mælkefri kage)
Saften fra to økocitroner og revet skal fra en halv
Knap 1 dl kokosolie
Knap 1 dl agavesirup
1 dl blåbær

Blend cashewnødderne grundigt med citronerne, osten og sirup. Lun kokosolien til den er flydende og vend den i blandingen.

Fordel 2/3 af fyldet med en dejskraber på daddel/mandelbunden.
Resten af fyldet blendes med bærrene og lægges ovenpå. Stilles på køl et par timer, gerne natten over.

Kagen kan fint fryses, hvilket kan være en ret god idé, hvis du ikke har nogen at dele den med, den smager virkelig himmelsk!
Bærrene kan udskiftes alt efter ønske, er sikker på den smager skønt med både hindbær og jordbær.

20120518-155329.jpg

4 kommentarer to “Verdens bedste cheesecake!”

  1. Vicki maj 19, 2012 hos 4:55 pm #

    Trineeeeeee, altså! Det er jo ikke en cheesecake, hvis man undlader osten😉 Jeg skal klart prøve den. Anyway, det jeg ville sige var, at du skulle kigge forbi http://sundmums.wordpress.com/ (her går jeg ud fra, at du endnu ikke er stødt på den). Den er gooood. Held og lykke med eksamen. SES!

    • detsundeliv maj 20, 2012 hos 9:23 pm #

      Hehe, naaai, det er også rigtigt! Men selv uden ost, så smager den seriøst af cheesecake, den er SÅ læks! Jeg skal altså også eksperimentere med cashewnøddeis!

      Jeg så den faktisk godt for nylig, da Emily linkede til den. Er VILD med idéen om chiafrøgrød, dét skal prøves!

      God eksamensskrivning til dig også!

  2. Stinna januar 14, 2013 hos 5:29 pm #

    Uhm den ser god ud! Smager den som alm. Cheesecake?:-) ( altså nogenlunde )

    • detsundeliv januar 17, 2013 hos 3:45 pm #

      Den er virkelig også lækker, synes jeg. Især hvis du kommer lidt ost i, smager den næsten lige sådan. Men selv med
      Kun cashewnødder er det tæt på!:-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: