Besøg på Råbar

25 jul

Så er jeg tilbage igen fra en super dejlig tur til København. Fuld af pep og energi – ehm – as always. Jeg var som sagt hos en veninde i KBH sammen med en fælles veninde, og hun sammenlignede mig kærligt med en energisk og bomstærk lille bulldog. Men kan jeg måske gøre for, at de absolut skal være smækre langærmede kvinder på 180. Jeg kompenserer så åbenbart for deres længde med min styrke og stædighed og var således den, der slæbte kufferter, tasker, vinflasker, indkøb osv. op ad trapperne til venindens skønne Østerbro lejlighed på fjerde.

Nå – nok om hunde:-) Der kommer et par billeder fra København, men først skal I høre om den dejlige spiseoplevelse, jeg har haft.

I dag havde jeg tvunget min mor til at invitere mig på frokost min mor inviteret på frokost på Råbar, som ligger omme bag Voxhall på den modsatte side af hovedbiblioteket. Jeg havde fået stedet anbefalet af min søde veninde Mai, som ovenikøbet havde haft sin svært baconglade mand med derned. Og selv han var blevet mæt!

Vi kom derned og kunne vælge mellem at sidde indenfor, her:

20120725-153253.jpg

Eller på tæpper og puder i skyggen med denne hyggelige udsigt:

20120725-153338.jpg

Vi valgte sidstnævnte. Jeg havde ligget en time i solen i min skønne gårdhave, så jeg trængte til lidt skygge.

Vi fik et menukort af en smuk og imødekommende ung dame, og vi bestilte en råburger samt dagens ret, der var pizza, til deling. Lidt syret at sige: “Jeg vil gerne bede om en pizza og en burger”, når man er ude for at spise en sund frokost…

Den søde dame kom ud med maden til os og forklarede detaljeret og indgående, hvad vi skulle spise.
Se lige disse lækkerier:

20120725-153731.jpg

20120725-154015.jpg

20120725-154031.jpg

Råburgerbollen var lavet af dehydreret brød af kerner, krydderier og soltørrede tomater. Den var smurt med mayo (af cashewnødder, persille og vist også hvidløg?). Grøntsagerne var ramsløg, salat, avocado, agurk, rød peber og gulerod. Bøffen var lavet af forskellige grøntsager og overhældt med rawketchup og chiafrø. Til hele balladen var der dehydrerede rodfrugtechips af søde kartofler, pastinak og rødbede med masser af dild og mayo – nooom! Mon nogen ved, om dehydrerede rodfrugter også får et højere GI – altså ved hvilken temperatur sker den ændring? Det kunne jo egentlig være meget sjovt at vide…

Pizzaen var lavet på samme krydrede bund og dækket af den lækreste tomatsauce. Dertil var der masser af frisk spinat, basilikum, tomat, oliven og revene gærflager på toppen – de smagte lidt ala parmesan.

Maden smagte helt fantastisk. Det er utroligt, hvordan rå mad kan være så smagfuld og have så mange smagsnuancer. Og så blev vi simpelhen så mætte, så det kan man altså sagtens uden kød og varm mad.

Vi lå en times tid på tæppet og snakkede, før vi bestemte os for, at vi da godt lige kunne klemme et halvt stykke kage ned. Vi bestilte et stykke cheesecake med blåbær til deling:

20120725-155051.jpg

Og endnu en Antons vand med æble solbær samt frisk økologisk frugt:

20120725-155144.jpg

20120725-155206.jpg

Frugten ligger dog og triller rundt i min taske i stedet for i min mave, der var altså ikke mere plads.

Det bedste af de hele? For to store portioner mad, 3 Antons vand, 3 stk. frugt og 1 stykke smukt anrettet kage kom vi kun af med knap 350 kroner.
For rene økologiske råvarer og noget af byens bedste service og den klart bedste bellingenhed. Fatter simpelthen ikke at der ikke vag flere gæster! Jeg vil varmt anbefale jer Råbar, hvis turen skulle gå forbi Aarhus.

Og se så lige hvad jeg fik af min søde mor:

20120725-155635.jpg

Blomster, solskin og fabrlagtig mad. Jeg håber, livet behandler jer lige så vel!

Reklamer

4 kommentarer to “Besøg på Råbar”

 1. frk. sveske juli 26, 2012 hos 6:03 am #

  Hvor ser det bare ALT for lækkert ud.
  Måske jeg skal se, om jeg kan lokke kæresten med derind, når vi skal til en tur til Århus i uge 34. Han synes jo rigtig godt om lasagnen hos RAW 42 i KBH 😉
  – frk. sveske

  • detsundeliv juli 26, 2012 hos 8:08 pm #

   Du skal bare lokke ham med burgeren. Som sagt var selv min venindes kødelskende mand glad for den. Og den var SÅ smagfuld og fyldig. I skal endelig tage derind! Og sig endelig til, hvis I skal have Aarhus tips:-)

   Kh Trine

 2. Nanna august 22, 2012 hos 12:22 pm #

  Hej Trine. Sikke et fint indlæg og en dejlig blog, du har! Må jeg linke til din blog på Råbars facebookside?

  Mvh.

  Nanna, Råbar. :-))

  • detsundeliv august 22, 2012 hos 7:55 pm #

   Kære Nanna

   Mange tak! Det kan du tro, du må – det var virkelig en fantastisk oplevelse, vi havde derinde – tak for et dejligt sted! 🙂

   Kh Trine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: