Asiatisk inspireret restemad aka festmåltid

13 Aug

ONSKYYYYL! Jeg har været fanget mellem flyttekasser (50 stk. for at være helt nøjagtig) de seneste dage. Nu er alle vores ting finally i København, og vi er ditto. Sær følelse.

I går fik vi mad fra Nordic Wok på Nørrebrogade. Ok lækkert og billigt. Men det fordrer altså, at man spiser ris eller nudler jo. På fordelssiden får man fuldkornsris, og det er trods alt bedre end de små klistrede hvide nogen, som bedre halvdel med foragt i stemmen kalder dem. (Kære skat. Du spiste 2 franske hotdogs, 1 hindbærsnitte, 1 træstamme og en pose slik til frokost under flytningen, om du får hvide eller brune ris er set i lyset deraf måske knapt så afgørende;-p).

Nå, men jeg ville egentlig fortælle om en lækker middag min mor og jeg smækkede sammen i fredags, hvor vi sagde farvel og på gensyn.

Vi fik en plain, men altid god tomatsalat, der umiddelbart gjorde sig lidt sjovt til resten, men der skulle jo tømmes ud i køleskabet:

20120813-160908.jpg

Velduftende og smagfulde tomater samt mozerella. Husk altid at stille næsen i dine tomater i supermarkedet (måske uden berøring for ikke at fornærme nogen). Der er ikke noget værre end kedelige og vandede tomater!

20120813-160928.jpg

Skær tomat og ost i små stykker og vend det i 1/2 spsk god olivenolie, 1/2 spsk. æble/hindbærbalsamico, salt, peber og masser af frisk basilikum. Og jeg mener masser!

Min mor havde købt det lækreste stykke havtaske hos fiskehandleren på havnen. Helt fast og så smeltende som smør på tungen. Uhm. Vi skar 2 stykker på cirka 80 gram hver, som blev vendt i en lille bitte smule rismel (det levede jeg lige med i dagens anledning) og stegt i smør.

20120813-161548.jpg

Bagefter stegte vi 2 fed hakkede hvidløg, 1/2 hakket rød chili, saften og skallen fra 1/2 øko lime og lidt vand.
“Saucen” hældes over fisken lige inden servering, da denne eller mister sin sprøde overflade. Den færdige fisk må du vente lidt med at se.

Jeg lavede rispapirruller, som min mor aldrig har smagt før.
Skær tynde stave af grøntsager efter eget valg. Jeg brugte avocado, gulerod, agurk, rød peber, blancherer sugar snaps, forårsløg og friskbælgede ærter.

20120813-162205.jpg

20120813-162227.jpg

Proteinindholdet bestod af vannemeirejer, der var marineret to timer i 1/2 dl rapsolie, 1/2 rød chili, 1 tsk. tørrede chiliflager, frisk persille, frisk mynte, saften fra 1/2 lime, salt og friskkværnet peber.

20120813-162117.jpg

Overhæld rispapiret med kogende vand i 20 sekunder. Tag op med en gaffel og lad dryppe af. Fold ud på en stor tallerken, put fyld i og rul.

Som dyppelse fik vi en sauce af soya, meget finthakkede peanuts, saften fra 1/4 lime og en skvis sød chilisauce.

20120813-162438.jpg

Den færdige tallerken:

20120813-162547.jpg

Og det hyggelige bord:

20120813-162621.jpg

2 kommentarer to “Asiatisk inspireret restemad aka festmåltid”

  1. frk. sveske august 14, 2012 hos 10:45 am #

    Hej Trine,
    Velkommen tilbage og tillykke med flytningen. Dine indlæg har været savnet😉
    KH
    – frk. sveske

    • detsundeliv august 14, 2012 hos 7:01 pm #

      Hvor er du altså sød Sveske, det varmer!:-)
      Kh Trine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: