Can Blau tapas

24 aug

Vel ankommet til Aarhus og efter en ordentlig omgang hovedrengøring af min (dejlige) gamle lejlighed, inviterede min søde mor mig ud at spise. Valget faldt på en af mine yndlingsrestaurenter i Aarhus, nemlig den skønne tapasbar Can Blau.

Man kan sagtens spise 100 % kornfrit derinde, men i dagens anledning (og på grund af sommerens deroute – strammer op snart – promise!) blev det en 80/20’er – måske 70/30’er…

Men hvem kan også holde sig fra brødet, når det ser så spændende ud:

20120824-074011.jpg

Fik ikke spurgt, hvad der farvede brødet, for det var bare helt almindeligt lyst brød (æv).
De anbefaler, at man får 3 kolde tapasretter og 3-4 varme, hvis man er to personer, men det, har vi erfaret, er alt for meget – især med min småtspisende mor. Så vi bestilte 2 kolde og to varme (så er der jo også plads til en bette dessert…).

De kolde tapasretter bestod af en lækker salat med salat, smuldret gedeost, rødbede, ristede pinjekerner, en fed dressing (uddelt med lidt for rund hånd efter min smag) og babyspinat (?) på toppen:

20120824-074501.jpg

Min yndlingsret derinde er de dybstegte pankorejer (og her kommer jo så lidt korn ind, men det er ikke basen i retten) på en bund af salat med den bedste ceasardressing, pankomarineret rød peber toppet med rigelige mængder friskrevet parmesan:

20120824-074758.jpg

De varme retter var begge nye på menukortet, så dem bestemte vi os for at prøve af. Vi fik friteret kulmule på en bund af ærtepuré med en aioli-agtig ting oven på (der smagte lidt af skinkesalat…) og babyspinat. For mig kunne den friterede del sagtens være udeladt, idet det var et virkelig lækkert stykke fisk.

20120824-074823.jpg

Så fik vi spanske kødboller i en art sauce, der var stærk/sød/bacon-ish. Det var lækkert, men også en stor portion, der fyldte meget, så den blev som den eneste ikke spist op:

20120824-075210.jpg

Min mor kunne ikke klemme dessert ned, så hun fik en kaffe machiato (stavning?), mens jeg naturligvis måtte har deres cheesecake to die for. I dagens anledning var den toppet med blåbærsorbet og hindbærcoulis, uhm! Man kan sagtens udelade at spise bunden, men det fjorde jeg ikke.

20120824-075420.jpg

Alt i alt en virkelig lækker middag. Kødbollerne, tror jeg dog, bliver erstattet af noget andet næste gang (for sådan en bliver der), de var lidt for tunge der sidst i måltidet. Jeg fik 1 liter danskvand, der smagte som i udlandet (ja, det smager altså anderledes…), og min mor fik et glas rødvin. 510 kroner kom vi af med, og det er i mine øjne en helt fair pris.

Nu vil jeg begive mig ud på en gåtur til min fader for at skrive bordkort til hans fødselsdag i morgen. Derefter står den på benvoksning (bikini here I come not), pengeveksling og hygge med allerbedste baby + mor. Først voksenhygge, så babyhygge = perfekt<3

Reklamer

6 kommentarer to “Can Blau tapas”

 1. ellabella august 24, 2012 hos 11:01 am #

  Hey, jeg følger stadig med 🙂
  Men jeg tænker på om du taber dig? Og om det overhovedet er planen? I mine øjne spiser du jo en del kalorier og en hel del fedt. Jeg er med på at man skal have det sunde fedt, men jeg undrer mig stadig over, om det mon er sundt for kroppen 🙂 Det er ikke for at rakke ned eller noget, bare almen interesse.

  • detsundeliv august 24, 2012 hos 4:39 pm #

   Kære Ella

   Hen over sommeren har kosten (som jeg også skriver i indlægget) taget en deroute. Så nej, jeg taber mig ikke.
   Jeg har for en måneds tid siden fået konstateret PCO, hvilket kræver medicin og lidt ændringer i min kost, så lige nu er jeg lidt i et limbo, til jeg har min anden tid hos lægen, der skal hjælpe mig videre.
   Jeg prøver dig at holde mig under 2000 kcal dagligt, så jeg i hvert fald ikke tager mere på. Synes ikke jeg får hverken specielt meget fedt eller mange kcal i forhold til så mange andre. Eller jo – jeg får flere umættede fedtsyrer, men dem er der – så vidt jeg har kunnet læse mig frem til – ikke nogen fare for sådan lige at få for meget af i forhold til kredsløb osv., hvis det er det, du tænker på? 🙂
   Nu er din kommentar lagt til Can Blau-besøget, så jeg går ud fra, du mener, det indeholder mange kalorier? Vi delte jo alle portionerne undtagen kagen,og
   Uden den havde det været et ok måltid rent kaloriemæssigt. Især hvis jeghavde udeladt brødet.
   Du må endelig spørge, hvis der er andet, du tvivler omring:-)

   Kh Trine

 2. Kathrine august 24, 2012 hos 11:35 am #

  Hej 🙂
  Åh jeg har så længe villet prøve Can Balu, tror snart jeg skal gøre noget ved det, for det ser da bare for lækkert ud!

  Jeg kom lige til at tænke på, om du har en ny lejer til din lejlighed her i Århus? Jeg står nemlig og mangler en! Nu ved jeg jo slet ikke hvordan den er eller noget – men der kan jo ikke ske noget ved at spørge?

  Mvh. Kathrine.

  • detsundeliv august 26, 2012 hos 9:10 am #

   Hej Kathrine

   Det skal du endelig gøre! Det er SÅ godt:-)

   Selvfølgelig må du spørge, men mangel på lejere er der vist ikke så meget af i Aarhus, den er lejet ud for længst. Eks og lykke med søgningen:-)

   Kh Trine

 3. Mai august 26, 2012 hos 8:36 pm #

  Dejlig baby + mor savner dig allerede *indsætkedsmileymenmedindbyggetHAENFANTASTISKCANNESFERIEudtryk* – vinke vinke, kram og knus ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: